Artist statement

In 2008 is studio KASBOEK opgericht door de kunstenaars Cathalijne Postma, Debbie van Berkel en Jojanneke Postma.

Wij observeren, beschrijven, analyseren en interpreteren wat van waarde is in een gezamenlijke ontdekkingstocht. In dit proces verleggen we de grenzen van wat logisch, bekend en vertrouwd is. In het kasboek komen de vondsten samen en vormen deze een optelsom met als uitkomst autonome kunstwerken en projecten. Het concept dicteert het materiaal en laat daardoor steeds een ander licht schijnen op de manieren waarop we de werkelijkheid zien, ervaren en beleven.

Contact

studio KASBOEK
Van de Reijtstraat 26
4814 NE Breda

Telefoon: +31 (0)6 19 236 234 (Debbie van Berkel)
E-mail: info@kasboek.org

Wij vormen het kunstenaarscollectief studio KASBOEK

Cathalijne Postma

Cathalijne (1981) studeerde als driedimensionale vormgever aan het Sint Lucas Antwerpen met een verdieping in de beeldende kunst op dezelfde opleiding. Haar werk heeft herkenbare vormen die plots overgaan in ondefinieerbare ‘vertakkingen’, die ons oog misleiden en anders doen kijken; ze vormen het ondoorgrondelijke universum in haar werk. Dikwijls zijn er herkenbare emotionele elementen in verweven, zoals foto’s, tekst of verwijzingen naar klassieke elementen, een beeldende vormentaal met een associatief karakter.

Debbie van Berkel

Debbie (1980) studeerde aan de master Graphic Design van Post St. Joost academie in Breda. In haar werk toont en verbindt ze verschillende werelden, de schakel van concept naar verbeelding. Concepten en analyses worden onderbouwd met poëzie, beeldende kunst, filosofie en alle andere associaties. Juist het conceptdenken en beeldanalyse maken van de wereld om haar heen is wat haar fascineert. Iets waar je normaal gezien aan voorbij gaat, krijgt nieuwe waarde.

Jojanneke Postma

Jojanneke (1983) studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Van meet af aan is zij geïnteresseerd in de waarde van het vanzelfsprekende tijdens het reizen zichtbaar te maken. Door de verschillende lagen in snelheid te schilderen, maak ze ruimte voor eigen mijmeringen. Onderweg ben je tussenin, vrij en open voor nieuwe connecties. Echter is schilderen voor haar niet het enige medium. Met andere medium en technologieën kan zij haar interesses grenzeloos verbeelden.

Stichting KASBOEKcollectief heeft een onafhankelijk bestuur bestaande uit:

  • Voorzitter Ben Cartens
  • Secretaris Pieter Sanders
  • Penningmeester Alfred Nobel

 

Studio KASBOEK team:

  • Boris Sverlow – 3D & VR specialist, modelleur, visualizer en editor
  • Puck de Keyser – communicatie, PR en advies