K.XVI pop-up held 2020, Covid-19

Het brengt de individuele helden en bijdragen samen. Samen staan we sterk. Onze helden zijn grenzeloos, solidariteit verslaat het virus. Deze positieve boodschap willen we ook na coronatijd
graag vasthouden.

 

Helden zijn er in alle soorten en maten, variërend van de held op sokken tot superheld. Heeft een held een speciale kwaliteit of offert de held zich onbaatzuchtig op voor een ander? Wat is de status van ‘de held’ in tijde van fragmentatie, digitalisering en individualisering, waarin de ontwikkelingen en gebeurtenissen elkaar in een razend tempo opvolgen? Voorgedragen helden ontvangen een bericht en kunnen vervolgens ook zelf helden voordragen. Elke held is een schakel in het Pop-Up helden netwerk, dat groeit volgens het principe van een kettingbrief. Op deze site verzamelt KASBOEK op pop-up wijze de heldenverhalen. Je ziet het grenzeloze helden netwerk groeien.

Online platform: popupheld.nl
Animatie

You are the hero of your own story

Joseph Cambell

K.XVI pop-up held editie 2017, Roosendaal

In het kader van één van de prototypes van het Cultuurnetwerk Roosendaal zijn we op zoek gegaan naar wie de persoonlijke helden zijn. Moeder, buurman, zus of verre vriend, jong of oud, bekend of onbekend. In maximaal 140 tekens kan worden aangeven wie een held is en waarom. Zo zetten deelnemers hun persoonlijke held in de schijnwerpers en is het een veelbetekenend persoonlijk compliment. 

 

Op 13 oktober 2017 zijn we ook fysiek op zoek gegaan naar de held op straat. In het centrum van Roosendaal stonden we met een schijnwerper en spotten we de helden met heldenverhalen.

Performance / online art project
Online platform: popupheld.nl
schijnwerper, fotografie, video