K.XV point of view

Soms kijken we naar hetzelfde beeld en zijn we ons er niet altijd van bewust dat iedereen wat anders ziet. De kunstwerken zijn weliswaar fysiek, maar wat de toeschouwer ziet, is niet het werk zelf, maar de reflectie. Deze reflectie, de waarneming t.o.v. het spiegelende oppervlak en de ruis van het patroon ertussen is wat ons interesseert. Hoe kijken wij naar onszelf, elkaar en onze omgeving en hoe is die interactie daartussen?
Met het kunstwerk KASBOEK XV, point of view, brengen we een uitbundig kleurenspectrum van warme tinten, van cyaan, blauw, magenta tot rood en goud. Wanneer je standpunt verandert, transformeert de kleur. Ook heeft het kunstwerk de reflecterende eigenschap waardoor interactie ontstaat tussen jou, je omgeving en het kunstwerk en iedereen dat in het bereik ligt. Om de kleur en de reflectie optimaal te doen schitteren hebben we gekozen voor transparante acrylaat. Daardoor heeft licht vrij spel met het kleurenspectrum en tegelijkertijd geeft het diepte in het werk. Door deze gelaagdheid van kleur, reflectie, transparantie en het patroon, wordt je onderdeel van het geheel.

De kunstwerken zijn nooit af, het totaalwerk bestaat bij de ‘point of view’ van de toeschouwer. Zijn waarneming verandert met de positie ten opzichte van het spiegelende oppervlak. In dit werk komt het werkelijke en het onwerkelijke samen.

KASBOEK XV, point of view 2019, Breda
Installatie 5 kunstobjecten

Acrylaat objecten
print en Dichroic folie
259 x 155 cm

Expositie / galerie: CuratedArtwork.com

KASBOEK XV, point of view 2017, Utrecht
Bedrijvencollectie Hogeschool Utrecht

We do not see things as they are, we see things as we are

Anais Nin