K.XV point of view

Soms kijken we naar hetzelfde beeld en zijn we ons er niet altijd van bewust dat iedereen wat anders ziet. De kunstwerken zijn weliswaar fysiek, maar wat de toeschouwer ziet, is niet het werk zelf, maar de reflectie. Wanneer je standpunt (point of view) verandert, transformeert de kleur en ontstaat er tussen jou, de omgeving, het kunstwerk en iedereen dat in het bereik ligt, een interactie. Hoe kijken wij naar onszelf, elkaar en de omgeving? Deze reflectie, en daarmee de betekenis, is veranderlijk door deze gelaagdheid van het werk.
Het licht krijgt vrij spel met het dichroic kleurenspectrum door het transparante acrylaat. Het halftone-patroon aan de voorzijde brengt gelaagdheid en een verschil in dichtheid. En bij de formaten en de positionering van de werken is gebruik gemaakt van de reeks van fibonacci. De focus bepaald hoe je het werk ervaart. Het spel van scherpstellen tussen het uitbundige kleurenspectrum, de reflectie van jezelf en de omgeving en het patroon op de voorgrond, maakt je onderdeel van het geheel.

De kunstwerken zijn nooit af, het totaalwerk bestaat bij de ‘point of view’ van de toeschouwer. Zijn waarneming verandert met de positie ten opzichte van het spiegelende oppervlak. In dit werk komt het werkelijke en het onwerkelijke samen.

KASBOEK XV, point of view 2019, Breda
Installatie 5 kunstobjecten

Acrylaat objecten
print en Dichroic folie
259 x 155 cm

Expositie / galerie: CuratedArtwork.com

KASBOEK XV, point of view 2017, Utrecht
Bedrijvencollectie Hogeschool Utrecht

We do not see things as they are, we see things as we are

Anais Nin